Sări la conţinut

Scrisoarea de refuz

februarie 21, 2008

Blogul a fost mutat. Gasiti articolul la http://www.mywebside.ro/2008/02/21/scrisoarea-de-refuz

6 comentarii leave one →
  1. februarie 21, 2008 2:27 pm

    uite inca un banc(sau chiar o fi o situatie reala ?) pe tema refuzului :

    Buna ziua,

    Am ezitat putin ininte de a trimite acest mail dar pana la urma mi-am facut curaj. Nu stiu daca imi mai doresc cu adevarat acest post dupa ce am vazut ca solicitati si o fotografie atasata Cv-ului.

    M-am intrebat de multe ori ce relevanta poate avea o fotografie atasata unui CV? Se poate cititi din ea pregatirea unui om? Capacitatile lui? Imi este greu sa cred….

    Sau tara in care traim promoveaza doar imagini? Sunt de acord imaginea vinde, dar cred ca ne-am saturat cu totii de imagini….mai vrem si creiere care stiu sa ne ofere solutii la probleme nu care sa ne zambeasca tamp din spatele genelor false. Valorile nu merita promovate chiar daca nu sunt tocmai o imagine cu gene false?

    Sper ca nu v-am rapit prea mult din timpul pretios cu acest mail. V-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea da un raspuns sincer la aceasta dilema.

    Va multumesc

    Cu stima, un creier si nu o imagine
    Bianca Iordan

  2. februarie 21, 2008 9:44 pm

    Hm, asta nu prea suna a banc. E mai degraba trist.

  3. Macelarul permalink
    ianuarie 8, 2010 10:40 am

    Sper ca i s-a raspuns la mail, adica … ar fi bine sa realizeze si fatuca aia cam care e de fapt dimensiunea creierului ei. Cand va face 30+ interviuri pe saptamana sa mai vedem la final cum isi mai aminteste care cum si in ce fel a impresionat… Probabil era si urata:)))

  4. Yris permalink
    februarie 24, 2012 1:42 pm

    Nu cred ca era urata…chiar nu cred, si are dreptate, nu angajezi o imagine angajezi un om cu anumite capacitati, aptitudini, cunostinte, deprinderi.
    acum ca exista posturi in care poza conteaza (vezi secretar, front-desk, vanzator, etc.) nu neaga nimeni, dar pentru un post de agent curatenie, sau mai stiu eu economist, sau muncitor..nu vad relevanta.
    Iar pentru cei ce lucreaza in HR cred ca isi pot crea alte metode de a tine minte cu cine, cand, cum si de ce in ceea ce priveste activitatea din interviuri (cele 5 minute dupa fiecare interviu pentru notarea impresiilor, cuvinte cheie, etc…nu spun nimic nou….). Nu toata lumea are o memorie fotografica buna (deci cei care nu au o astfel de memorie poza este irelevanta…).

    Si ca si situatia de banc…chiar nu a-ti vazut persoana care arata trasnet si cand deshide gura iti vine sa fugi mancand pamantul? sau nu a-ti intalnit o persoana care desi uratica, ii sclipeste mintea?…

  5. ioana permalink
    octombrie 5, 2012 10:56 am

    hmmm se scrie „ati” fara cratima…:))

  6. iunie 3, 2013 10:48 pm

    La care „ati” te referi Ioana?

Lasă un comentariu