Skip to content

Ce face o femeie cand intalneste sufletul pereche?

aprilie 24, 2008

Se intoarce la sotul ei.

Acesta este raspunsul pe care l-a dat Edith Wharton la intrebarea de mai sus in povestirea „Plenitudinea vietii”. Departe de mine gandul de a atribui acest gen de comportament doar femeilor, ba dimpotriva cred ca noi toti, indiferent de sex, avem o teama extraordinara de tot ce e complet, implinit, impacat, perfect. Nu este nici un challenge in perfectiune, pacea este plictisitoare, cusururile in schimb ne individualizeaza, incompletitudinea deschide posibilitati.

Intocmai ca femeia din povestirea lui Wharton, toti ne plangem de relatiile imperfecte pe care le avem in cursul vietii si visam o implinire fantastica alaturi de jumatatea perfecta, cea care ne completeaza frazele, are aceleasi gusturi, vise, asteptari, dorinte, spune ceea ce vrem sa auzim si mai presus de toate ne iubeste.

M-a revoltat initial finalul aceastei scurte povestiri, ca si cum alegerea pe care o face femeia era un raspuns anormal si de neconceput. Insa m-am intrebat, ca si ea, mai exista ceva dincolo de perfectiune? Lucrurile pe care le visam sunt lucrurile de care avem nevoie?

Reclame
4 comentarii leave one →
 1. aprilie 29, 2008 4:10 pm

  Odată devenit comestibil, fructul interzis îşi pierde mult din savoare…

 2. Someone permalink
  iulie 4, 2008 9:46 am

  Cum sa nu existe nici un challenge in perfectiune? A reusit cineva sa defineasca perfectiunea? In momentul in care iti gasesti sufletul pereche, ceea ce consideri tu ca e „perfect” trebuie sa devina al amandorura.
  Tot timpul ne dorim perfectiunea, iar cand o gasim, o refuzam? Sounds like… running for something.. getting it.. let it go .. then fight again for it… more than interesting. Sau poate odata gasita „perfectiunea” si refuzand-o, iti redefinesti ce inseamna pentru tine „perfectiune”.

 3. Cristian permalink
  august 12, 2008 10:05 pm

  Zici ca e primul Matrix, ala care a esuat din cauza ca totul era prea frumos.

Trackbacks

 1. Good and bad « Locke’s Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: