Skip to content

Film documentar & comedie

aprilie 20, 2008

Cand am luat fimul The Mating Habits of the Earthbound Human nu stiam daca ce urma sa vad este o pelicula comerciala sau un documentar. Insa din momentul in care in fundal a inceput sa se auda comentariul lui David Pierce care interpreteaza rolul unui cercetator extraterestru am stiut ca o sa fie fun.

„Documentarul” are si un fir epic, asa cum vedem deseori in cele de pe Discovery (chiar ieri vazusem unul despre viata unei familii de lei), personajele sunt urmarite in decursul unor intamplari, insa, spre deosebire de Discovery, ele nu primesc nume de la narator (e doar femela umana si masculul uman). Toate intamplarile prin care trec cei doi subiecti (interpretati de Carmen Electra si Mackenzie Astin) au o finalitate precisa: imperecherea si, in final, perpetuarea speciei umane.

Filmul ofera o perspectiva interesanta: cea a unei specii superioare care priveste comportamentul uman sub lupa si il interpreteaza cu raceala stiintifica. E aceeasi perspectiva pe care o avem noi despre omul cavernelor si culmea e ca, desi cele doua personaje traiesc in epoca moderna si folosesc tot arsenalul modern ( calculatoare, masini, prezervative etc.) iti dai seama ca nimic nu s-a schimbat radical in felul in care ne comportam fata de acum zeci de mii de ani.

Jocul telefonului – atat de cunoscut si uzitat – este un fel de infoiere a cozii de paun. Intimitatea graduala si controlata este un dans de imperechere care sa asigure cucerirea masculului Rolul „haitei” nu este omis, la urma urmei el determina multe din comportamentele specifice de imperechere. Contraceptia este ilustrata foarte haios dar o sa va las sa descoperiti singuri.

The Mating Habits of the Earthbound Human este real si oarecum trist dupa parerea mea pentru ca ne credem fiinte superioare, dotate cu intelect si spirit, insa actionam in virtutea unor clisee stupide si uneori total lipsite de logica pe care le cunoastem (dovada e ca putem sa facem documentare despre ele) insa din care refuzam sa iesim. Se pare ca ne place acest joc al relatiilor de care ieri imi povestea o prietena ca este atat de placut si nu s-ar putea lipsi de el. Sa fie el singura varianta care asigura succesul unei relatii si in final, perpetuarea speciei? E posibil ca, daca actionam inteligent si logic cand incepem o relatie, sa ne pierdem sansa de a avea mostenitori?

Filmul este amuzant daca iti place autoironia si nu in ultimul rand educativ caci doar se vrea un documentar.

Reclame
3 comentarii leave one →
  1. aprilie 20, 2008 9:45 pm

    Şi evident, dacă eşti fan Carmen Electra 😛

  2. aprilie 20, 2008 9:47 pm

    @Tudor: Are you?

  3. aprilie 21, 2008 8:50 am

    Doh…E super bună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: