Skip to content

De ce faceti/ati facut o facultate?

Martie 13, 2008

Iata noul sondaj pe care vi-l propun. Vad din ce in ce mai multa lume care isi abandoneaza studiile sau le pune pe hold din diverse motive. Dar care sunt motivele pentru care oamenii mai urmeaza studii superioare?

Click pe maimutzica pentru a raspunde:

logo_mk.gif

Pentru cei care urmaresc foiletonul sondajelor, mai departe puteti afla raspunsurile la intrebarea Cand vi s-a marit ultima data salariul si cu cat?

marire-de-salariu.jpg

Se pare ca perioadele „critice” cand se practica mariri de salariu sunt fie 3 luni fie 6 luni, mai mult de 70% din cei care au raspuns avand mariri de salariu in ultimele 6 luni.

Procentul de crestere salariala variaza in mod obisnuit intre 1 si 25 (aproape 60% din respondenti se situeaza in aceasta marja).

Observatii?

 

Anunțuri
4 comentarii leave one →
 1. Martie 14, 2008 5:40 pm

  Anthonny Robbins nu a facut nici macar colegiul si azi are pe lista clientilor sai 10 persoane care ii platesc mai mult de 1 milion $ pe an pentru personal coach services .
  Daca merita sa facem o facultate? Buna intrebare. Din pacate mentalitatea geto-daca cere musai ca omu sa aibe o facultate pt a fi om. O facultate ar trebui urmata ca o consecinta fireasca de aprofundare in domeniul in care tanarul e…pasionat. Oare cati dintre noi se pot lauda ca atunci cand s-au inscris la facultate au urmat aceasta cale? Probabil ca pentru cei care nu s-au inscris din pasiune facultatea a avut mai curand rolul unui dus rece…de discilpinare si maturizare…precum serviciul militar, ceea ce nu e chiar rau. Cel putin asta mi s-a intamplat mie. A avea facultate inseamna un plus important in networking. Nu ai facultate atunci ai poate cu sute de cunoscuti mai putini decat concurentul tau care are facultate.
  Dar sa revin la cei care au reusit fulminant si fara facultate. Se pare ca moto-ul lor a fost ” Don’t let school get in the way of your education!”. Ce ne spune asta este ca scoala asa cum este proiectata azi de guvernele lumii este un loc in care suntem invatati sa devenim excelenti angajati si aproape deloc abili pe cont propriu. Poate ca intrebarea ar trebui sa fie ” Oare e suficient sa aprofundezi studiile exclusiv pe calea invatamantului oficial sau e cazul sa incepi sa studiezi in sistemul tau personalizat ceea ce este relevant pentru implinirea potentialui tau maxim?

 2. Martie 14, 2008 7:28 pm

  vreau sa maresc procentul la rubrica „mai mult de 100%”. nu de alta, dar e rusinos. 🙂

 3. Martie 17, 2008 10:10 am

  @Ruxandra: cresterile salariale de peste 100% sunt rare. Doar daca nu se porneste de la un salariu de incepator foarte mic, si atunci sunt justificabile.

Trackbacks

 1. La vanatoare de… salariu « My web…side

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: