Sări la conţinut

Carpe diem!

iulie 31, 2007

Blogul a fost mutat. Gasiti articolul la http://www.mywebside.ro/2007/07/31/carpe-diem

16 comentarii leave one →
  1. august 1, 2007 11:13 am

    Problema cu proverbele e ca suna bine, dar nu mereu sunt corecte. Poti sa alergi dupa 2 iepuri si prinzi macar unul foarte des, si nu rar pe amandoi, la figurat bineinteles.

    Ideea cu traieste clipa iar suna frumos. Vezi ceva ce iti place, ia-l, ai facut ceva bun, bucura-te. Dar nu poti sa traiesti clipa daca nu ai bani de chestia aia, sau … prezervative (ieri am iesit la o bere cu o tipa care a trait o astfel de clipa acu’ vreo sapte ani).

    Mai cunosc pe cineva care sta cu prietena si nu face pasul ala. Nu inseamna ca nu traieste clipa, cred ca o traieste din plin, e mai curand neincredere. Ce ziceai tu cu omul care vrea sa isi ia atestarile inainte sa se casatoreasca e nasol, un om care pune mai mult accent pe diplome decat pe femeia pe care o iubeste … (Apropo, chiar are valoare un MBA?)

  2. Cristina permalink
    august 1, 2007 12:22 pm

    Orfeu, eu ziceam sa te bucuri de ce ai nu de ceea ce iti doresti. Or chestia aia cu lipsa banilor imi miroase mai mult a dorinta decat a realitate. Culege fructele care sunt in copacii pe care ii intalnesti, nu te gandi ca nu ai bani sa cumperi puieti.
    Si sa nu-mi spui ca pana acum nu ai intalnit nici un copac cu fructe in calea ta.

  3. august 1, 2007 2:02 pm

    Bineinteles ca e normal sa te bucuri de ce ai, dar e bine sa treci si mai departe de atat, nu sa stagnezi. Da, apreciezi ce ai acuma, insa nu trebuie sa cazi in reverie la clipa aia.

    Am intalnit copaci cu fructe in calea mea, le-am cules, au fost bune si am trecut mai departe. Trebuia sa ma bucur mai mult de ele? Nu stiu. A fost.

  4. sebastyann permalink
    noiembrie 25, 2007 3:05 pm

    Dragi compatrioti,
    In primul rand sfatul asta Carpe Diem ii o chestie faina zic io , dar ideea ii sa fii moderat in viata , nu trebuie sa il aplici prea excesiv si numai cand se iveste ocazia potrivita (ca sunt si ocazii nepotrivite ) altfel o sa ajungi ca ti-ai investit mai tot timpu in chestii de gen Carpe Diem si esti un loser de fapt dar care sio trait viata (adica primii ani inainte sa fie un loser).
    Ideea ii sa te distrezi la intensitate maxima, da sa iti investesti timpu si in chestii de gen studiu (facultate,hobby s.a.m.d) sa iti folosesti timpul in mod inteligent.Bine asta nu inseamna sa bati in extrema cealalta, sa devii automat o persoana introvertita, care nu stie altceva decat sa stea cu capul in carte. Ar trebui sa fie un asa zis echilibru, sa facem cate un pic din fiecare, si mai mult din ce ne intereseaza si ii absolut necesar cum ar fi sa ai un job bun (totul trece prin stomac la un moment dat :).
    La urma urmei expresia Carpe Diem ii frumoasa in simplitatea ei.

    Inca ceva: Imaginativa unu de 30-35 ani care sa plimba cu bicicleta prin parc (singur bineinteles) fericit cu gura pana la urechi, enjoying his ride.
    Uneori trebuie sa iti poti permite sa traiesti clipa.

    Parerea mea. : |

  5. ionutz permalink
    februarie 5, 2008 11:54 pm

    Opinia mea in ce priveste acest indemn Carpe Diem :
    traieste clipa ca sa poti simtii viata… traieste clipa indiferent de ce iti ofera ea bucurie sau tristete… traieste clipa ca si cum ar fi prima si ultima.. pentru a trai acea clipa nu ai decat o singura sansa… nu ti se va mai acorda o a doua sansa sa mai traiesti acea clipa inca odata !! Cineva mai spunea ca e „mai bine sa iti ceri scuze decat sa ceri voie” ! Decat sa-ti fie frica ca ai sa gresesti si sa lasi clipa sa treaca pe langa tine…. mai bine o traiesti la maxim si tragi invataturile maxime din ea !! …. De fapt.. pe scurt vroiam sa zic ca mai bine traiesti clipa decat sa o lasi sa moara…adik alege viata in loc de moarte… iar viata implica si greseala !!!

  6. februarie 6, 2008 9:53 am

    Ionutz, ma bucur ca imi impartasesti parerea.

  7. daniel A permalink
    februarie 16, 2008 11:16 pm

    frumos pisoiul:D, carpe diem si el?

  8. februarie 16, 2008 11:32 pm

    @Daniel: carpe, ce sa faca… Are si motanul asta o viata: somn, masa, mangaiat, joaca, somn, masa etc.

  9. o prietena de suflet permalink
    martie 17, 2008 5:09 pm

    Sunt de parere ca tinerii ar trebui sa-si faca un motto in viata cu aceasta expresie…carpe diem…si…memento mori…sunt trista pentru ca am un prieten de suflet,al carui motto e…viata-i grea,dar trece…si nu-l pot face sa inteleaga ca intr-adevar,trece,pe langa el… si este grea pentru ca,uneori,noi singuri o facem atat de grea…dar trece!…asa ca…mmemento mori…si carpe diem!:)

  10. martie 18, 2008 12:06 pm

    @o prietena de suflet: cati ani are prietenul tau de suflet? E adevarat ca viata e grea, pentru ca daca n-ar fi asa nu am mai simti ca traim. Tocmai atunci cand te eschivezi de la a simti cat e de grea (refuzul realitatii, droguri, alcool etc)incetezi sa mai fii viu. Si trece intra-devar. Depinde ce astepti. Dar daca e adevarat ca venim pe lume ca sa invatam o lectie, atunci ne deturnam de la scopul nostru refuzand sa traim clipa.

  11. rain permalink
    mai 1, 2008 8:32 pm

    Je suis d’accord !!!

  12. iunie 24, 2008 6:26 pm

    CU SPIRITUL PUR

    Eu tot am savurat din elixire,
    acum fericească şi alţii peste ani;
    dintotdeauna am făcut artă pentru artă,
    unii au făcut artă pentru bani.

    Eu tot am simţit din plin amăgirea,
    aşa cum o simt şi alţii acum;
    speranţa-n mine a irizat dăruirea,
    singurătatea s-a sublimat în parfum.

    Eu tot am sorbit, trăitor, armonia,
    şi-am iscat nedumerire celor din jur;
    cu jind, m-a albit însă duşmănia,
    dar iată-mă, imens, cu spiritul pur.

    George PENA

  13. mandea007 permalink
    august 6, 2008 1:03 pm

    ce oameni inteligenti erau acu ‘ vreo 500 de ani si ce natarai traiesc in zilele noastre……

  14. pisicutza permalink
    aprilie 1, 2009 3:05 pm

    Sunt foarte de acord cu Ionutz!Carpe diem,est modus in rebus!Traieste clipa dar sa existe o masura in toate lucrurile!

Trackbacks

  1. Bilant la un an de blogging « My web…side

Lasă un comentariu