Skip to content

Film: Reign over me

Iulie 30, 2007

Reign over me este povestea unui barbat care isi pierde sotia si cele 3 fete intr-unul din avioanele care au fost doborate in timpul atentatelor teroriste din 11 septembrie. Charlie (interpretat de Adam Sandler) nu reuseste sa treaca peste tragicul eveniment care l-a lasat fara cele 4 femei din viata lui si isi reproseaza toate lucrurile pe care nu le-a facut cat timp le-a avut alaturi.

Alan Johnson este fostul coleg de camera al lui Charlie din facultate care il intalneste intamplator hoinarind fara tinta pe strada si isi face o misiune din a-si ajuta prietenul sa iasa din depresia prin care trece.

Trailer here:

La inceput am avut impresia ca Alan forteaza putin nota aproape impunandu-i prietenului sau sa vada un psihiatru folosindu-se de un tertip ieftin. Alan are o viata de cuplu in care se simte  constrans si vede reluarea prieteniei vechi cu Charlie ca pe o evadare din activitatile pe care i le programa sotia lui fara sa-l intrebe. Mai mult, el insusi simte nevoia sa vorbeasca cu un psihiatru despre problemele din casnicie, insa evita sa oficializeze aceasta nevoie abordand o prietena care este specialista pe strada si nu la cabinet.

Liv Tyler joaca rolul prietenei sale care e psihiatru si care incearca fara succes sa-l faca pe Charlie sa vorbeasca despre familia sa si accident. Personal, n-am simtit-o ca pe o prezenta notabila in acest film. Adam Sandler insa este foarte convingator in exprimarea suferintei si a nebuniei care o insoteste. Alan (Don Cheadle) nu renunta o clipa sa-si ofere ajutorul; chiar si cand este confruntat cu episoade de depresie violente nu ezita. La finalul povestii va constientiza cat de mult s-a indepartat de sotia lui, intelegand ce inseamna sa pierzi o persoana pe care o iubesti.

Un film emotionant despre prietenie, dragoste si dorinta de a ajuta fara a astepta ceva in schimb. Totul insotit de coloana sonora care completeaza perfect filmul: Pearl Jam – Love, Reign O’er Me.

   

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: