Skip to content

Film: Shall we dance

Iulie 28, 2007

Un film pe care l-am vazut in tren si cu toate astea m-a tinut concentrata cu ochisorii atintiti si urechile ciulite (in ciuda faptului ca imi uitasem castile si zgomotul trenului era destul de puternic).

Am ramas cu un sentiment de duiosie fata de cuplul Richard Gere – Susan Sarandon. Avem un Gere serios si grizonat asa cum ne-a obisnuit, care accepta cu integritate monotonia unei casnicii care mai pastreaza doar amintirea farmecului de alta data. Si o Jenifer Lopez care ar putea atrage privirile oricarui barbat, mai ales ca scenaristul a inzestrat-o cu o doza de mister caruia nu-i poti rezista.

Sarandon joaca rolul sotiei care are o cariera si totusi nu exagereaza la acest capitol. Desi e foarte intrigata ca nu reuseste niciodata sa ghiceasca ce cadou isi doreste sotul ei (something to put in a box), ea crede ca sotul ei este fericit si are incredere in el. Chiar si cand John (Richard Gere) incepe sa intarzie foarte mult seara dupa program pentru ca se inscrie in secret la o scoala de dans (unde instructoare este frumoasa Paulina – Jenifer Lopez) ea nu observa ca ceva s-a schimbat. Fiica lor este cea care ii atrage atentia ca se intampla ceva cu sotul ei.

Tot filmul m-am intrebat daca John este fascinat de Paulina sau de dans sau de faptul ca face ceva nou si iesit din cotidian. Cert e ca ii place misterul atat la Paulina cat si legat de noul hobby pe care l-a descoperit. Desi nu-si inseala sotia, nu ii spune un cuvant despre lectiile de dans si aproape ca traieste o viata dubla: una placida de avocat cu sotie si fiica adolescenta si una incitanta in care se strecoara in sala de dans si descopera tainele valsului alaturi de Paulina.

Iata o mostra de lectie:

Dupa o viata in care nu si-a dorit nimic acum descopera cum e sa fii pasionat de ceva. Si pastreaza tacerea asupra pasiunii sale pentru ca se simte vinovat s-o traiasca fara sotia lui. De aceea este foarte deranjat cand Beverly (Susan Sarandon) vine sa il vada la concursul de dans si din acel moment renunta la dans ca si cum ar renunta la o amanta. Finalul e dulceag, aproape ireal daca e sa fiu putin cinica. 🙂 It makes you wonder: oare exista asa ceva?

Tailer here:

http://movies.virginmedia.com/player/default.asp?url=/film/fid3918/trailers/trid1542/wm/bb.asx&filmid=3918&trid=1542&partner=virgin&sec=trl&psec= 

Anunțuri
One Comment leave one →
  1. Cristina permalink
    Iulie 30, 2007 7:17 pm

    Se pare ca mostra de lectie pe care am gasit-o este de tango argentinian (spune un cunoscator). Scuze daca v-am indus in eroare. Oricum, dansul preferat al protagonistului este valsul. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: